Outdoor blog

Az Outdoor blog a természetben űzhető sportokról szól, kezdve a túrázástól egészen az extrém sportokig. Élménybeszámolók, programajánlatok, tanácsok...

Friss topikok

Írj te is az Outdoor blogra

Ha szeretnéd bemutatni kedvenc sportágadat, vagy élményeidet kívánod megosztani másokkal, esetleg egy közelgő outdoor programra akarod felhívni a figyelmet, akkor csak küld el azt az outdoorsportok@gmail.com e-mail címre és feltesszük a blogra.

HTML

Gyertek Balaton-átúszni!

2008.07.21. 19:08 Arpesz

Idén ezen a héten szombaton lesz a Balaton-átúszás! Én még nem indultam, de egyik barátom felhívta rá a figyelmemet. Azóta csak ez jár a fejemben, utánanéztem:

A táv 5200 méter, a start Révfülöpön van, és Balatonboglárra kell átúsznunk. Jelentkezni 7-től 13:30-ig lehet, rajtolni 8-tól 14 óráig. A nevezési díj 3800 Forint, de minden részletet megtaláltok a Balaton-átúszás honlapján.

Én még egy kicsit sérült vagyok a bokámmal, ezért felhívtam a bátyám barátnőjét, aki gyógytornász, és aki már teljesítette az átúszást. Azt mondta, ilyen sérülésekre külön ajánlani szokták az vizet, ettől aztán megnyugodtam teljesen. De ami mégjobb, hogy szolgált felém még néhány hasznos tanáccsal az átúszással kapcsolatban is, amiket most megosztok Veletek:

- Rajtoljunk az elején, mert akkor még nincs annyira felkavarva a víz, nem jó iszapot nyelni.

- Idén hideg lesz a víz, és a hideg vízben gyorsabban lemerevednek, begörcsölnek az izmok, ezért alaposan melegítsünk be, és jó vastagon kenjük be magunkat valami jó kis zsíros sportkrémmel (bálnazsírral!).

- Ha süt a nap, vegyünk fel úszósapkát napszúrás ellen. Ezt lehet, hogy akkor is érdemes megfogadni, ha a rajtnál még borús az idő, hiszen nem két perc, és nem két kilométer átúszni a Balatont, lehet, hogy a déli parton már sütni fog a nap.

- Ha a mezőny javával rajtolunk, készüljünk rá, hogy a célban, Balatonbogláron nagy tömeg lesz a frissítőknél, ilyenkor jó, ha egy ismerős vár minket valami üditővel, vagy egy győzelmi sörrel, infúzióval, oxigénsátorral... :)

- Soha ne adjuk fel!!! :)

- aki tud még hasznos tippeket az útúszáshoz, írja meg Hozzászólásban!

A legtöbb, amit úsztam eddig életemben az 3 kilométer volt, de kilométerenként megálltam pihenni, szaunázni, és 50 méterenként fordultam az uszodában. Nem tudom, mit fog szólni a testem 5200 méter úszáshoz a Balaton vizében, mindenestre most befejezem az írást, és a vacsorát, majd felkeresek egy uszodát, ahol maradok zárásig.

Szóval gyertek el Ti is Balaton-átúszni, biztosan jó buli lesz, és örök élmény!

Végezetül még egy kis motiváció: van, aki képes rá hosszában is!

6 komment

Címkék: balaton programajánló úszás

A bejegyzés trackback címe:

https://outdoor.blog.hu/api/trackback/id/tr30578678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evi 2008.07.23. 13:13:42

szia!

én szeretnék menni az idén! nekem ip ültette el a bogarat a fülembe, h 2 órán belül kéne átúszni :D (akartam "edzeni" rá a hétvégén :D, de lusta voltam felkelni és 2 órát úszni korán reggel :(, azóta csak mentális edzéseket tartok)..Sok hasznosabb infóval nemtok szolgálni, nekem is ez lesz az első remélhetőleg..bár a hideg víztől tartok nagyon! ja és élővízben, ha nem lesznek nagy hullámok, akkor gyorsabban lehet haladni mint az usziban! Ennyit tudok csak :)

Üdv: É

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2008.07.23. 15:11:18

Hát hideg víz az tuti lesz, de Balaton átúszás ezen a hétvégén nem biztos.
A honlapon azt írják, hogy holnap születik döntés.

Szerintem ti is jobban jártok ha elhalasztják. Most 17 fokos a víz. Ebből csak baj lenne.

1-2 héttel később sokkal valószínűbb, hogy át(meg)ússzátok. :)

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2008.07.24. 17:17:28

Egy héttel elhalasztották a rendezők a Balatonátúszást.

bander 2008.07.28. 11:45:17

It seems to start a car for the competition, if you are interested please contact me..

bander 2008.08.04. 15:31:56

Átúsztam, kemény volt, de nem durva.. Amit még fontos megjegyezni:

- Naptejjel bekenni a nyakat, fejet, vállat, kezeket, hátat..

- Úszósapka elönyös

- Úszószemüveg mindenképp nagyon fontos!

És végül a saját véleményem: Idén 23-26 fokos volt a viz, nem volt hideg, de voltak kifejezetten hideg áramlatok is, amik nem estek annyira jól. Ha legközelebb indulok Balaton átúszáson, akkor csak abban az esetben fogok rajthoz állni ha legalább ilyen meleg lesz a víz.
Egyébként csak élményből úsztam át, nem siettem és 3 órán belül lazán lelubickoltam az 5,2 km-es távot.

baf 2008.08.04. 19:23:35

Nos Bander, tudom, hogy csak az élmény miatt mentél, és majdnem három órába telt hogy átúszd, azért szép teljesítmény, gartulálok.
süti beállítások módosítása