Outdoor blog

Az Outdoor blog a természetben űzhető sportokról szól, kezdve a túrázástól egészen az extrém sportokig. Élménybeszámolók, programajánlatok, tanácsok...

Friss topikok

Írj te is az Outdoor blogra

Ha szeretnéd bemutatni kedvenc sportágadat, vagy élményeidet kívánod megosztani másokkal, esetleg egy közelgő outdoor programra akarod felhívni a figyelmet, akkor csak küld el azt az outdoorsportok@gmail.com e-mail címre és feltesszük a blogra.

HTML

Esélykiegyenlítős Strandröplabda

2008.07.08. 16:01 Arpesz

A héten strandröplabdáztunk egyik délután. Fiúk a lányok ellen, mert így vicces! Persze mindkét csapat egyformán béna volt, mert egyikünknek sem ez a fő sportága, csak délutáni időtöltésként ragadtunk röplabdát, ha már a szálláshoz hozzátartozik egy ilyen szép homokozott röplabdapálya. Telt-múlt az idő, és mi fiúk kezdtünk egyre jobban felülkerekedni a lányokon. Aztán jött az ötlet, hogy hogyan tehetnénk izgalmasabbá a játékot. Az egyik cimborát a nézőközönség soraiból sikerült rávenni, hogy ugorjon el bringával egy tálcányi hideg sörért.
Innentől kezdve egyből vidámabbá vált a játék. A következő szabályt csaptuk a szokásos többi mellé: minden nyert pont után iszik az egész pontot szerzett csapat egy-egy korty sört. Így akiknek jobban megy a játék,  becsiccsentenek, akik lemaradtak, könnyebben behozhatják a pontokat egy illuminált társasággal szemben. Igen ám, de a lányok rögtön keményen kezdtek, nekünk meg csak porzott a vesénk, és irigykedve néztük, ahogy a háló túloldalán söröznek minden pont után. 9:2-re elhúztak, innen már nem tudtuk visszahozni a meccset, hiába az új esélykiegyenlítő szabály. Úgy látszik, ahogyan elkezdtünk tétre (sörre…) játszani, leblokkolt a csapatunk.
Aztán csak összeszedtük magunkat, és a visszavágót már, ha szorosan, a végén egy bravúrral is, de hoztuk. Ekkora már a hangulat is kezdett kerekedni, volt hogy még nem esett le a labda a lányok térfelén a homokba, de mi már rohantunk a sörért. Ahogy elfogyott a frissítő, a kedvenc szurkolónk újabb kocka sörrel jelent meg a kerékpárja csomagtartóján. Folytatódhatott az esélykiegyenlítés. Egyre sűrűsödtek a jelentős mennyiségű folyadék elfogyasztása után szükséges un. technikai szünetek is a játék közben. (lásd a képen). Már minden szerzett pont után különböző szlogeneket is kiáltottunk egyszerre összetartott kezekkel, mint ahogy az amerikai csapatjátékokban szokás a játékrészek elején. Nálunk minden egyes szerva új játékrész kezdetét jelentette. Sőt, mikor a lányok szereztek pontot, mi hullámoztunk Nekik, csak hogy mi is csináljunk valamit, amíg ők söröznek. Mindezt persze a közönség is rettenetesen élvezte, amellett, hogy ők bármikor kortyolhattak a hideg sörből. A végére aztán már igazán vidámmá lettünk, a pontszerzők rendre a kicsi a rakás című játék legalján végezték, sőt a lányok között volt, hogy valakit betemettünk homokkal.
Szóval remekül szórakoztunk, mindenkinek csak ajánlani tudom a strandröplabda ezen alfaját, a szabály egyszerű: 1 pont = 1 korty sör, ennyi az egész!

1 komment

Címkék: sportágbemutató strandröplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://outdoor.blog.hu/api/trackback/id/tr66557828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viola 2008.07.14. 08:48:26

:)))))))))))))))))))
süti beállítások módosítása