Outdoor blog

Az Outdoor blog a természetben űzhető sportokról szól, kezdve a túrázástól egészen az extrém sportokig. Élménybeszámolók, programajánlatok, tanácsok...

Friss topikok

Írj te is az Outdoor blogra

Ha szeretnéd bemutatni kedvenc sportágadat, vagy élményeidet kívánod megosztani másokkal, esetleg egy közelgő outdoor programra akarod felhívni a figyelmet, akkor csak küld el azt az outdoorsportok@gmail.com e-mail címre és feltesszük a blogra.

HTML

Jégbefagyott természet - Üvegerdő a Nagy-szénáson

2007.12.01. 07:00 Arpesz

Barátnőmmel kirándultunk a Budai-hegységben. Nagykovácsiból indulva, a Nagy-szénásra (550m) sétáltunk fel, amikor erre a csodálatos jelenségre lettünk figyelmesek. Odafent a szénáson jégbe fagyott a világ.

Ezek az érdekes jégalakzatok valószínűleg úgy jöttek létre, hogy a napközben leesett eső, esetleg a megolvadtó hó és/vagy dér az éjjel ráfagyott a növényzetre, miközben szél is tombolt a dombtetőn. Legalábbis szerintem így keletkeztek ezek a formák. De ha valakinek van jobb felvetése, ossza meg! ;)

Sokan nem is tudják, hogy a Szénásokat 1995-ben Európa Diplomás területté nyílvánították. És Budapesttől egy órányira sincs, akár BKV-val is megközelíthető, bizony!



Szólj hozzá!

Címkék: budai hegység

A bejegyzés trackback címe:

https://outdoor.blog.hu/api/trackback/id/tr99242224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása